Viktiga saker att tänka på när du campar sommaren 2023!

Att campa i Sverige är en fantastisk upplevelse och en möjlighet att utforska landets natursköna platser. Här är några viktiga saker att tänka på när du planerar din campingresa:

Saker att tänka på när du campar!

1. Välj en bra campingplats
Det finns många olika typer av campingplatser i Sverige, från mer avskilda campingplatser i skogen till större campingområden med full service. Gör din research och välj en plats som passar dina behov och preferenser.

2. Packa rätt utrustning
Se till att du har all utrustning du behöver för att göra din vistelse bekväm och säker. Det inkluderar tält, sovsäck, madrass, kylväska, campingkök, cyklar och annan nödvändig utrustning.

3. Respektera naturen
När du campar i Sverige är det viktigt att respektera naturen och minimera din påverkan på miljön. Plocka upp ditt eget skräp och använd alltid anvisade områden för att göra upp eld.

4. Förbered dig för vädret
Vädret i Sverige är oförutsägbart. Se till att du är förberedd på både varmt och kallt väder genom att packa lager på lager-kläder och regnkläder.

5. Planera dina aktiviteter
Sverige erbjuder en mängd olika utomhusaktiviteter för campare, såsom vandring, fiske och kanotpaddling. Planera dina aktiviteter i förväg och ta reda på eventuella tillstånd som krävs.

6.Din egen säkerhet
Säkerhet är alltid viktigt när du campar, så se till att du har en första hjälpen-kit och nödvändiga mediciner med dig. Kolla också om det finns risk för djur som björnar eller vargar i det område du väljer att campa på. En gps-tracker kan hjälpa till att hålla dig säker genom att tillåta dig att dela din position med andra människor, till exempel familj och vänner. Om du skulle gå vilse eller behöver hjälp kan en gps-tracker göra det lättare för sök- och räddningspersonal att hitta dig.Du kan också använda en gps-tracker för att hålla koll på dina barn eller husdjur när ni är ute på camping.

7. Respektera tystnaden
Många campingplatser i Sverige har regler för tystnad och parkering och det är bra att följa dessa regler för att respektera andra campares frid och ro. Att campa i Sverige är en underbar upplevelse men det är viktigt att planera i förväg, respektera naturen och inte tumma på säkerheten. 

Läs mer

GPS-Tracker

Viktiga saker att tänka på när du campar sommaren 2023

GPS-Tracker

Magnus använder Spåra till sin motorcykel

GPS-Tracker

Din guide i trackersdjungeln