Spåra Classic för motorcykel

Magnus använder Spåra som extra säkerhet sedan 2022

Efter en mc-olycka vintern 21/22 då jag fann mig själv på en grusväg mitt i skogen, med kraschad hoj. Blåslagen och med hjärnskakning började jag sondera marknaden efter produkter som skulle kunna öka tryggheten både för mig och mina nära (som inte var helt imponerade)

Jag bestämde tidigt att skaffa någon form av sändare och hade då redan införskaffat en nödsändare via satellit för de tillfällen jag eventuellt är utanför mobiltäckning. 

Med andra ord letade jag efter en sändare i de kommersiella mobilnäten och som hade någon form av multifunktionalitet. Efter en del letande föll valet på Spåra som dels ger mig ett stöldskydd, har inbyggt batteri (jag kör spåra PRO)och en tilltalande storlek. Gillade även prismodellen där abonnemanget ingick i köpet. Dessutom ett format som gör att den kan användas till en massa annat, har exempelvis gömt den på mc i samband med försäljning och provkörning.

Att utveckla hur jag använder stöldskyddet är inget märkvärdigt, geofence med notis i appen om hojen flyttas utanför området.Den stora vinsten för min del är att samma geofence ger en notis hos de personer jag delar appen med vilket innebär att familj/vänner får en notis när jag åker iväg med hojen. Dealen är, har inget nytt meddelande kommit till kvällen finns jag någonstans i spenaten.

Via appen kan dom se min exakta position och om dom inte lyckas få kontakt via mobil eller meddelande är utgångspunkten att något har hänt. Det ger mig en säkerhetslina och dom slipper oroa sig för att något skulle ha hänt.

Sedan förra sommaren har jag samma lösning på min Plåtis då jag fricampar mycket ensam och avlägset, ofta då i kombination med mc-åkning. Via appen kan dom se om bilen och mc’n finns på samma plats, alternativt kan dom skicka hjälp om jag inte avhörs.

På mc’n har jag sedan förra året monterat Spåras solcellsladdare på topboxen på hojen vilket innebär att jag alltid får laddning när hojen är ute, det ger också valda personer möjligheten att följa min mc-semester via appen.

Med andra ord, ett bra stöldskydd som för min del ger ett rejält mervärde i det sätt jag använder det i det dagliga åkandet. För min del är en av de stora vinsterna att det inte krävs några åtgärder, inget som ska aktiveras innan eller efter körning, behöver inte skicka några meddelande och jag är bara ”spårbar” när jag sitter på hojen eller i husbilen.

Här kan du följa Magnus: https://www.instagram.com/bikelife.gs/

Läs mer

Stöldskydd

Spåra på Båtmässan i Göteborg 

Stöldskydd

10% rabatt på Spåra Classic december ut

Stöldskydd

Cykelstöld - Sveriges vanligaste egendomsbrott