Vi såg ett behov

En vanlig dag oroar vi oss för arbetslöshet, våta löv på spåret, tandsten, APT på förskolan, hundförsäkring klimatet och vädret. På den digitala medeltiden fanns bara vanliga trackers och då behövde vi också oroa oss för att glömma saker, hundar som sprang bort och bilar som blev stulna. Nu finns spåror från Spåra. Nu går allt att hitta.

Spåra finns för att hjälpa alla att skydda allt de är rädda om. Vi såg att marknaden översvämmades av så kallade GPS trackers. Och det fanns helt enkelt ingen som var tillräckligt bra. Nästan alla har uppladdningsbara batterier som räcker ett par dagar upp till en vecka. Sedan måste batterierna laddas för att enheten ska fungera på nytt. Utöver att köpa enheten behöver du dessutom teckna och betala dyrt för ett abonnemang med en operatör. Storleken är det tredje problemet – de flesta GPS trackers är för stora för att kunna gömmas effektivt. Det är också förklaringen till varför GPS trackers ännu inte blivit en populär produkt.Vi bestämde oss för att med ny teknik lösa tre problem på ett bräde – strömförsörjning, uppkoppling och storlek – resultatet är Spåra. Spåra har en batterilivslängd på minst ett år. Den kräver inga dyra abonnemang och den är liten nog att kunna gömmas nästan varsomhelst. Vår devis är vakta, varna och hitta. Spåra ger trygghet.En lättanvänd, praktisk och innovativ produkt för att vakta och återfinna värdesaker. Användningsområdena är många; bilar, motorcyklar, mopeder, snöskotrar, fyrhjulingar, släpvagnar, barnvagnar, golfbagar och väskor.

Välkommen till Spåra och EmbeddedArt

Spåra har utvecklats av Spåra Group AB som ägs av  EmbeddedArt.  

Spåra är en expertorganisation med hög kunskap på individnivå och långt driven kundanpassning. Många har bidragit till uppbyggnaden av vårt land men den svenska ingenjörskonsten sticker ut, även internationellt. Många fantastiska uppfinningar kommer från Sverige; skiftnyckeln, osthyveln, blixtlåset, ultraljudet, Skype, Spotify och Hövding.

De svenska uppfinningarna är oersättliga. Och ofta mycket snygga.För att leva upp till det svenska undret måste vårt arbete vara innovativt och vi bemöter vår omvärld med mod. För att uppnå detta uppmuntrar vi till ett empatiskt arbetsklimat.Vi tror att trivsel på jobbet gör att vi vågar mer och blir mer nyskapande. Nytänkande har tagit oss hit och vi tror att det är vägen att erövra världen.