Integritetspolicy

Skydd av personuppgifter Ă€r viktigt för SpĂ„ra Group AB. Vi arbetar stĂ€ndigt för att skydda din information och för att handla i enlighet med dina rĂ€ttigheter och gĂ€llande dataskyddslagstiftning. Denna policy innehĂ„ller viktig information om hur vi hanterar personuppgifter och förklarar dina rĂ€ttigheter med avseende pĂ„ vĂ„r personuppgiftsbehandling.“Du” syftar i den hĂ€r policyn pĂ„ antingen dig sjĂ€lv, en person med fullmakt att agera i ditt stĂ€lle eller andra individer inom din familj eller din organisation. “Vi” syftar i den hĂ€r policyn pĂ„ SpĂ„ra Group AB.

Hur vi hÀmtar in och anvÀnder din information

Vilka uppgifter som hÀmtas in varierar beroende pÄ hur du anvÀnder vÄra tjÀnster. De personuppgifter vi har om dig tillhandahÄlls antingen av dig direkt, kommer frÄn tredje part, eller hÀmtas in nÀr du anvÀnder vÄr hemsida eller vÄra tjÀnster.

Underlag för kostnadsförslag

De personuppgifter som vi samlar in och behandlar om dig Àr:


‱ namn, hemadress, telefonnummer, e-postadress, aktuell kontraktsinformation om du redan Ă€r kund.

Informationen anvÀnds i följande syften:
‱ Vi anvĂ€nder din information för att ge kostnadsförslag, vilket sker antingen via telefon eller via e-mail.

VÄr anvÀndning av din information enligt ovan sker i enlighet med gÀllande dataskyddslagar. VÄr behandling av dina personuppgifter inför och i samband med upprÀttande av en offert till dig baseras pÄ de regler som anger de ÄtgÀrder vi fÄr vidta innan avtal ingÄs med dig.

Registrering för vÄra tjÀnster

De personuppgifter som vi samlar in och behandlar om dig Àr:


- namn, hemadress, kontaktnummer, e-postadress och betalningsinformation.
vi kommer Àven samla in personuppgifter avseende om de av dig angivna kontaktpersoner att anvÀnda vid en larmsituation. Denna information bestÄr av namn, mobilnummer och e-postadress. Kontaktpersoner vid larm kan vara din hustru/man eller sambo, familjemedlemmar, grannar, vÀnner eller anstÀllda.

Informationen anvÀnder vi i följande syften:

‱ Vi anvĂ€nder informationen för att ingĂ„ avtal, leverera vĂ„ra tjĂ€nster, installation av larm och det övervakningssystem du vĂ€ljer, administration (inklusive fakturering, inkasso och betalningsanmĂ€rkningar, hĂ„rdvaru- och mjukvaruuppdateringar, kreditkontroller och teknisk support). Vi behandlar din information i enlighet med gĂ€llande dataskyddslagstiftning och informationsbehandlingen sker i detta fall för att fullgöra förpliktelserna vi har gentemot dig (vĂ„r skyldighet att utföra övervakningstjĂ€nster Ă„t dig).
‱ Dina angivna kontaktpersoner kontaktas endast om larm skulle gĂ„ hos dig och om du har valt i dina instĂ€llningar att dina angivna kontaktpersoner skall kontaktas. I och med att du tillhandahĂ„ller personuppgifter för andra personer förutsĂ€tter vi att du ocksĂ„ informerat dem om att deras personuppgifter kommer anvĂ€ndas av oss enligt ovan och att det Ă€r i ditt och vĂ„rt berĂ€ttigade intresse att deras personuppgifter behandlas i den utstrĂ€ckning som tillĂ„ts av och som uppfyller kraven för dessa integritetsregler.

AnvÀndning av vÄra tjÀnster (inklusive sparatracker.com och mobilapplikationen)

Vid din anvÀndning av vÄra tjÀnster samlar vi in och behandlar följande personuppgifterom dig:


‱ Namn, hemadress, kontaktnummer, e-postadress, angivna kontaktpersoner och all korrespondens mellan oss, betalningsinformation, GPS-data och anvĂ€ndarloggar för systemet, inkl. larm och Ă„tgĂ€rder samt identifieringsnummer.

Informationen anvÀnder vi i följande syften:

1. För att kommunicera med dig. Vi tar kontakt med dig via telefon, e-post och/eller post för (normal) service och underhÄll, eller eventuellt i hÀndelse av att larmet gÄr. In- och utgÄende telefonsamtal som kundtjÀnstsamtal och försÀljningssamtal kan komma att spelas in. Inspelningarna sker för att anvÀndas till dokumentation, kvalitetsarbete och/eller utbildning;

2. För att spara och följa upp din larmhistorik. NÀr du eller nÄgon annan anvÀndare aktiverar eller deaktiverar larmet, sparar vi information om nÀr det hÀnde.

3. För att komma i kontakt med dig.

4. För vidareutveckling av och/eller uppföljning av vÄra produkt- och tjÀnsteerbjudanden (inkl. installation, underhÄll och funktionskontroll), för att optimera vÄrt produktutbud och/eller för framtagande av marknadsföringsaktiviteter för framtida kunder kan vi komma att anvÀnda anonymiserade och/eller kombinationer av samlade kunduppgifter om dig;

5. För att genom vÄr webshop tillhandahÄlla dig ytterligare sÀkerhetsrelaterade produkter;

6. För att möjliggöra för dig att övervaka din egendom frÄn en dator eller din mobila enhet genom sparatracker.se och/eller mobilapplikation, det hÀr inkluderar t.ex. anvÀndarloggar och larmstatus.Vi behandlar din information i enlighet med gÀllande dataskyddslagstiftning och informationsbehandlingen sker i de flesta fall med avtalet vi har med dig som rÀttslig grund (vÄr skyldighet enligt avtalet att utföra övervakningstjÀnster Ät dig). I nÄgot fall

7. sker behandlingen av personuppgifter mot bakgrund av vÄrt berÀttigade intresse av att genomföra behandlingen.

Marknadsföring

De personuppgifter som vi samlar in och behandlar om dig Àr:

‱ Personlig information, till exempel namn, hemadress, telefonnummer, e-postadress, land.

‱ Vi kan Ă€ven komma att registrera aktiviteter och anvĂ€ndning av vĂ„ra tjĂ€nster samt information om dina tidigare köp inom ramarna för vĂ„r dataanalys. Detta görs för att kunna bedriva verksamheten bĂ€ttre och dĂ€rmed erbjuda bĂ€ttre tjĂ€nster.

Informationen anvÀnder vi i följande syften:

‱ Utskick av direktmarknadsföring om vĂ„ra sĂ€kerhetsprodukter och tjĂ€nster. Detta kan genomföras via e-post, post, SMS, telefon eller anpassade online-annonser.

‱ Om vi hanterar dina personuppgifter som ett resultat av att du Ă€r kund hos oss kan vi komma att kontakta dig med information om liknande kompletterande produkter och tjĂ€nster (inkl. specialerbjudanden, rabatter och tĂ€vlingar) sĂ„ lĂ€nge du inte bett oss att sluta skicka marknadsföring eller du sjĂ€lv valt att ej ta del av vĂ„r elektroniska marknadsföring. Varje elektroniskt meddelande frĂ„n oss innehĂ„ller möjlighet till avregistrering frĂ„n vidare deltagande. Du kan nĂ€r som helst skicka e-post till oss pĂ„ support@sparatracker.se.com för att avregistrera dina uppgifter frĂ„n ytterligare meddelanden.

‱ Vi kan komma att anvĂ€nda dina personuppgifter för att skicka ut undersökningar till dig. Detta görs för att förbĂ€ttra vĂ„ra tjĂ€nster och/eller för att undersöka marknaden. Det Ă€r alltid frivilligt att delta i vĂ„ra marknadsundersökningar. OvanstĂ„ende anvĂ€ndning av personuppgifter Ă€r tillĂ„ten enligt gĂ€llande dataskyddslagstiftning. Behandling av dina personuppgifter i marknadsföringssyften sker huvudsakligen med stöd av vĂ„rt berĂ€ttigade intresse av sĂ„dan behandling, men kan i vissa fall (till exempel dĂ€r det föreskrivs av lagen) krĂ€va ditt medgivande.

Information inhÀmtad frÄn tredje parter

Vi inhÀmtar och/eller mottar Àven uppgifter frÄn tredjepartsföretag som vi samarbetar med, till exempel försÀkringsbolag, fordonstillverkare, annonsnÀtverk, branschförbund m.m. som befinner sig inom EU.Vi anvÀnder de/dina personuppgifter som vi fÄr enligt ovan för att marknadsföra vÄra tjÀnster till dig, om du inte uttryckligen valt bort dessa eller tidigare angivit att du inte vill kontaktas i marknadsföringssyften. Det Àr lÀtt att vÀlja bort marknadsföring nÀr som helst om du skulle Àndra dig.

Spridning av information

Vi sÀljer aldrig din information till tredje parter. Vi kan dock komma att dela informationen med samarbetsföretag i samband med leverans av produkter och tjÀnster. DÄ vÄr verksamhet krÀver kunskaper och resurser frÄn andra företag för att kunna utföra vissa ÄtgÀrder behöver vi ocksÄ dela din information med utvalda mottagare vilka förtecknas nedan. Dessa företag har motsvarande rÀttslig eller kontraaktuell skyldighet att sÀkra din information. I annat fall kommer vi ha fortsatt ansvar för hur de hanterar din information. De mottagare vi delar din information med faller under följande kategorier.

‱ Myndigheter sĂ„som t.ex. polis och rĂ€ddningstjĂ€nst om det Ă€r tydligt att ett brott hĂ„ller pĂ„ att begĂ„s eller annan nödsituation intrĂ€ffat eller hĂ„ller pĂ„ att intrĂ€ffa. Kronofogden vid hjĂ€lp med obetalda skulder, handrĂ€ckning och Ă„tertagning.

‱ SĂ€kerhetsföretag som sparar dina personuppgifter i land inom EES vilka vi anvĂ€nder för att skicka vĂ€ktare eller assistans till din egendom om larmet skulle gĂ„.

‱ Leverantörer av betaltjĂ€nster (t.ex. Klarna) som sparar dina personuppgifter i land inom EES vilka vi anvĂ€nder för att bearbeta dina betalningar för installation och tjĂ€nster.

‱ VĂ„ra franchisetagare och samarbetspartners som sparar dina personuppgifter i land inom EES vilka hjĂ€lper dig med service, installationer, produkter, underhĂ„ll, kundservice och som vi samarbetar med vid försĂ€ljningsaktiviteter och för att finna potentiella nya kunder och nya marknadsföringskanaler.

‱ Leverantörer av finanstjĂ€nster (t.ex. inkassoföretag och finansiella rĂ„dgivare) som sparar dina personuppgifter i land inom EES vilka vi kan komma att anvisa fordringar hĂ€rrörande frĂ„n kontraktet med dig, t.ex. i hĂ€ndelse av utebliven betalning för produkter och tjĂ€nster.

‱ Leverantörer av molnlagring vilka sparar dina personuppgifter i land inom EES för att spara personuppgifter du tillhandahĂ„ller samt att verkstĂ€lla samtliga kontrakt som ingĂ„s av oss med dig.

‱ Leverantörer av system för kundkommunikation och telefonsystem (getanewsletter.com) som sparar dina personuppgifter i land inom EES vilka vi anvĂ€nder för att ge dig information och erbjudanden genom mejl och /eller post och/eller komma i kontakt med dig via telefon.

‱ Leverantörer av analysverktyg och sökmotorer (t.ex. Adobe and Google Analytics) som sparar dina personuppgifter i land inom EES vilka hjĂ€lper oss med att förbĂ€ttra och optimera hemsidan och/eller vĂ„r mobilapp.

‱ Leverantörer av analysverktyg (t.ex. Microsoft Azure) som sparar dina personuppgifter i land inom EES vilka hjĂ€lper oss att förbĂ€ttra och optimera vĂ„ra tjĂ€nster och produkter.

‱ Samarbetspartners (t.ex. försĂ€kringsbolag, leasingbolag) som sparar dina personuppgifter i land inom EES vilka sparar data om dig om du medger dem rĂ€tt till din personuppgiftsinformation.

‱ Marknads- och marknadsundersökningsleverantörer (t.ex. Facebook och Google) som sparar dina personuppgifter i land inom EES vilka vi anvĂ€nder för marknadsföring, marknadsundersökningar och kundundersökningar. Observera att denna lista inte Ă€r uttömmande och att den kan variera över tid. Om vi, nĂ„gon verksamhet eller vĂ€sentlig del av vĂ„ra tillgĂ„ngar förvĂ€rvas av tredje part och din information förs över till den nya Ă€garen. Kommer den nya Ă€garen lyda under samma lagar som vi med avseende pĂ„ dina personuppgifter.

Tredje parter

I den utstrÀckning som installation och leverans av produkter och tjÀnster till dig som kund inom din egendom involverar behandling av personuppgifter om tredje parter (till exempel besökare eller familjemedlemmar), kan du vara skyldig att meddela dem om att vi behandlar deras personuppgifter.

Lagring av dina uppgifter

Vi sparar dina personuppgifter för att anvÀndas pÄ det sÀtt som beskrivs i detta dokument. Under vissa omstÀndigheter, nÀr du vÀljer att avstÄ frÄn att ta del av marknadsföring, kan vi sÀkerstÀlla att din information inte anvÀnds för framtida kontakt avseende marknadsföring med dig. NÀr vi inte lÀngre behöver dina personuppgifter ser vi till att radera dem sÀkert i enlighet med vÄr policy avseende lagring av personuppgifter.

Kontakt och klagomÄl

VÄrt dataskyddsombud fungerar som huvudsaklig kontaktperson för samtliga frÄgor som rör detta dokument inklusive om du vill utöva dina rÀttigheter i egenskap av personuppgiftsregistrerad.Dataskyddsombudet eller den lokala kontaktpersonen kan kontaktas via mejl pÄ support@sparatracker.se. Om du har klagomÄl eller frÄgor om hur vi anvÀnder dina personuppgifter kontakta oss sÄ försöker vi hitta en lösning sÄ fort det gÄr.

Dina rÀttigheter

Du har ett antal rÀttigheter som rör dina personuppgifter.Du har rÀtt att komma Ät dina personuppgifter, att rÀtta personuppgifter vi har om dig, rÀtt att fÄ dina personuppgifter raderade och att begrÀnsa eller invÀnda mot vÄr behandling av dem. Du har ocksÄ rÀtt att ta tillbaka ditt medgivande, undantas frÄn att emotta framtida marknadsföring frÄn oss och under vissa omstÀndigheter har du rÀtt att fÄ din information överförd till dig eller nÄgon tredje part, samt rÀtt att invÀnda mot profilering och automatiserat beslutsfattande. Vid klagomÄl kan du anmÀla vÄr behandling av dina personuppgifter till tillsynsmyndigheten https://www.datainspektionen.se/.


Denna integritetspolicy uppdaterades april 2022. Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra informationen frÄn tid till annan.