Spåra Classic ett digitalt stöldskydd

Vad är en Spåra Classic egentligen?

Frågan är både lätt och svår därför låter vi Fredrik Carlsson som är IT tekniker förklara.

Mer än en GPS

- Det är slarvigt att kalla Spåra Classic för en GPS-tracker, menar Fredrik Carlsson, IT-tekniker på C Security. Spåra använder så klart GPS men den spårar också med hjälp av blåtand och i kommande generation ska det finnas nya sätt att ta position till exempel genom telenätet.

- Ingenjörskonsten är ju irrelevant för slutanvändaren, menar Fredrik, det viktiga är ju inte hur Spåra använder tekniken det centrala är att den använder tekniken intelligent. Få vet ju något om LTE CAT - m1. De som har saker de bryr sig om är mer intresserade av att bli varnade när grejerna för fötter och vill snabbt få tillbaka dem om de blir stulna.Så här enkelt är det; spåran vet när den ska vila och när den ska hitta. Vi blir ju galna lite till mans över batterier som dör när vi behöver dem som mest och en betydande del av vardagspusslet handlar om att jaga batteritid. Medan vi drunknar i batterispar-tips gör Spåra det jobbet åt dig. När Spåra ligger stilla vet den att den gör det och struntar i att söka. Den ligger och vaktar tills den börjar röra sig utanför sin zon - då börjar den varna, ta position och hitta. Som en detektiv. Din Spåra VET när något händer.

- Det låter ju otroligt att två vanliga trippel A-batterier som du kan köpa varsomhelst håller i ett år, men så är det.

- Så klart kan man kalla den för tracker eller GPS-sökare, avslutar Fredrik, men jag ser den mer som en liten enhet som jobbar med att vakta och varna, en spårare. En Spåra helt enkelt.

Läs mer

Stöldskydd

Spåra på Båtmässan i Göteborg 

Stöldskydd

10% rabatt på Spåra Classic december ut

Stöldskydd

Cykelstöld - Sveriges vanligaste egendomsbrott