Säljstart för Spåra Hund!

Världens första självladdande GPS tracker för hundar

Vi lanserar Spåra Hund - världens första självladdande GPS tracker för hundar. Massproduktionen av den efterlängtade produkten påbörjades för en dryg vecka sedan och säljstarten är satt till den 13 juni.

Unik produkt

Bolaget lanserar i Sverige först. Sverige är hemmamarknad och en världens bästa testmarknader för techprodukter med en kräsen och kunnig publik. Budskapet i alla marknadsföringskanaler är att Spåra Hund är den tryggaste lösningen för hundar.

Prissättningen för Spåra Hund tar sin utgångspunkt i marknadspriserna för GPS trackers för hundar och hundselar. Ovanpå den prisnivån läggs en premie för att spegla värdet av att Spåra Hund är självladdande. Kunder kommer att kunna välja mellan att betala direkt vid köp eller prenumerera med en valbar bindningstid.

Priserna för Spåra Hund börjar på 119:- per månad inkl. moms med tre års prenumeration. Väljer kunden att betala i förskott börjar priserna på 2.990 inkl. moms med 12 månaders servicelängd.

Bolaget har inlett ett samarbete med etologen Anna-Maria Svedberg som har testat Spåra Hund under våren. Anna-Maria ser en stor fördel med en hund tracker som kan spåra en bortsprungen hund i flera dygn utan att batterierna tar slut.

− Det är viktigt att veta att om hunden springer bort och du inte får tag i den inom en halvtimme är det stor risk att den går in i ett förvildat tillstånd. Då är det att vara jättesvårt att locka till sig hunden. Hunden kommer att hålla sig undan och vara skygg. Jag har varit med om hundar som varit bortsprungna i upp till en vecka. När väl husse eller matte hittar dem blir de jätteglada över att höra deras röster men under tiden de är bortsprungna håller de sig aktivt undan och befinner sig i ett överlevnads-mode, säger Anna-Maria.

Med lanseringen av Spåra Hund tar CSEC ett stort kliv in på den så kallade pet tech marknaden som beräknas omsätta 20 miljarder dollar 2028 enligt en nyligen utförd studie Global Market Insights Inc. Enligt studien drivs pet tech marknaden av ett ökande efterfrågan på produkter för att övervaka hundars välmående och position.

− Spåra Hund löser verkliga problem med en unik teknisk lösning. Det känns som helt rätt produkt i helt rätt tid, säger Jacob Lundberg, VD på C Security Systems.

Läs mer

Hund

Julklappar mellan Människa och Hund - En oemotståndlig kärleksförklaring

Hund

SM i hundkapplöpning - hundsport på djurens villkor

Hund

Teknikveckan: "Spåra Hund och annat värdefullt med Spåra"