Vi ingår avtal med Onomondo om global konnektivitetslösning

C Security Systems ingår avtal med Onomondo om global konnektivitetslösning

C Security Systems AB (publ) (”CSEC” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Bolaget har ingått avtal om en global konnektivitetslösning med den virtuella IoT-operatören Onomondo. Avtalet ger CSEC tillgång till över 700 cellulära nät över hela världen, vilket möjliggör global täckning för Bolagets egenutvecklade GPS-trackers och kommer därmed underlätta Bolagets internationella expansion. Onomondo är en av världens ledande virtuella IoT-operatörer, specialiserade på uppkopplade strömsnåla enheter.

Möjliggör enkel och snabb internationell expansion

Bolaget har sedan tidigare avtal med telekomleverantörerna Telia och Orange, vilka möjliggör konnektivitet för Bolagets egenutvecklade GPS-trackers i delar av Europa. Genom roamingavtal kan konnektiviteten utökas även till andra geografier, men än idag saknar de traditionella telekomleverantörerna roamingavtal som säkerställer konnektivitet för LTE-M, den kommunikationsteknik Bolaget använder, i stora delar av Europa. För att möjliggöra enkel och snabb internationell expansion har CSEC därför ingått avtal om en global konnektivitetslösning med den virtuella IoT-operatören Onomondo, som redan idag kan erbjuda global täckning för LTE-M genom en så kallad "full MVNO” (Mobile Virtual Network Operator).

- De vanliga operatörerna har sina tidsplaner och vi har våra. Det går helt enkelt för långsamt att vänta på att de vanliga operatörerna ska få rätt teknik och globala roamingavtal på plats och därför hittade vi en annan lösning för att kunna hålla tempot uppe i vår internationella expansion, säger vd Jacob Lundberg.

Möjliggör enkel och snabb internationell expansion

• Bolaget kan använda samma simkort från Onomondo i över 700 nät som Onomondo har integrerat med. Alla enheter kan därför bestyckas med samma simkort vilket underlättar logistiken, minskar lagerhållningen och därmed kapitalbindningen.

• Bolagets kunder kan få uppkoppling i alla länder där Onomondo har täckning, det vill säga i stort sett alla länder i världen som har LTE-M nät. Dessutom får kunderna alltid den bästa uppkopplingen då Onomondo väljer det nät med bäst prestanda, överallt och alltid.

• Endast en enkel integration mot Onomondos öppna API:er jämfört med det relativt omfattande arbetet som krävs för att integrera mot flera fysiska operatörer.

• Låg strömförbrukning och därmed långa batteritider tack vare den senast nätverkstekniken som Onomodo använder.

Onomondo är en danskt tech start-up som driver ett globalt nätverk skräddarsytt för IoT-produkter. Verksamheten har tredubblat i storlek sedan 2020, och bolaget är idag verksamt i 140 länder.

De har kunder som Mærsk, Connected Cars och Carlsberg.

- Onomondo och vår teknik grundades för att hjälpa just verksamheter som CSEC att skala och driva IoT-lösningar över gränser. Vi ser fram emot att stödja Bolagets tillväxt både i och utanför Europa, säger Michael Freundt Karlsen, CEO och medgrundare av Onomondo.

 Bolaget och Onomondo har påbörjat integrationen som planeras vara klar i god tid inför kommande lanseringar på nya marknader.

Läs mer

Hund

Julklappar mellan Människa och Hund - En oemotståndlig kärleksförklaring

Hund

SM i hundkapplöpning - hundsport på djurens villkor

Hund

Teknikveckan: "Spåra Hund och annat värdefullt med Spåra"